Правителството одобри решение, с което се определят стойностите за изчисляване на

...
Правителството одобри решение, с което се определят стойностите за изчисляване на
Коментари Харесай

МС определи стойностите за изчисляване на тавана на приходите от електроенергия

Правителството одобри решение, с което се дефинират стойностите за пресмятане на тавана на приходите от другите видове електрическа сила,  оповестява Министерският съвет.

След решението АЕЦ " Козлодуй " ще пресмята тавана на своите пазарни доходи при 150 лева./МWh.

Стойността при произвеждане на електричество посредством горенето на въглища ще бъде 300 лева./МWh. Цената ще бъде увеличена с умножената по 1.32 средномесечна цена на звук СО2 емисионни квоти за MWh.

При производителите на електрическа сила от въглища с добавено гориво от биомаса, боклуци, нефтопродукти и композиция от тях цената ще бъде 300 лева Цената се усилва с умножената по 0.9 средномесечна цена на звук емисионни квоти СО2, за мегаватчас.
 Вдигат тавана на обезщетенията на бизнеса за тока
Вдигат тавана на обезщетенията на бизнеса за тока

Лимитът за подпомагането се усилва от 250 на 300 лева./мегаватчас

Производството на електрическа сила от водноелектрически централи на " Национална електрическа компания " ЕАД ще пресмята своя таван при сумата от 200 лева за един MWh.

Производителите на електрическа сила от ВЕИ ще дефинират своя таван на пазарните доходи при 300 лева./МWh, в случай че са без контракт за компенсиране с награди.

При превишаване на цената на тези тавани производителите ще дължат вноски във фонд " Сигурност на електроенергийната система " . Чрез вноските ще се обезпечава нужният финансов запас за справяне с последствията от високите цени на силата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР